Login

Praktijk

Thera de Meulemeester- van Erp

De praktijk Verloskunde Wijdemeren-Vreeland (Ankeveen, 's-Graveland, Loosdrecht, Nederhorst den Berg, Kortenhoef, Vreeland en Loenen) staat voor ''zorg op maat'' tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

 Vanaf januari 1996 is Thera werkzaam in deze regio. Daarvoor had zij een praktijk in Heemstede-Haarlem Zuid-West. Afgestudeerd in 1979 te Heerlen aan de vroedvrouwenschool. Na het afstuderen twee jaar werkzaam geweest aan het Academisch Ziekenhuis te Utrecht. Gehuwd,moeder van drie kinderen en trotse oma van kleindochter.                               

Zwanger zijn en bevallen is een bijzonder, maar ook vooral een natuurlijk en gezond proces. Het krijgen van een kind is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen uit je leven. Wij zijn er van overtuigd dat met de juiste, deskundige en persoonlijke begeleiding  je het vertrouwen krijgt dat je nodig hebt tijdens dit bijzondere proces.

Het krijgen van een kind benaderen wij met een fysiologische blik, we geloven in de kracht en kunnen van een vrouw. Tegelijkertijd zijn we een vooruitstrevende en moderne verloskundigenpraktijk anno 2016. Momenteel worden er in de standaard zorg twee echo’s standaard vergoed door de verzekering. Wij vinden dat je als zwangere zelf de keuze moet kunnen maken of je gebruik wilt maken van uitgebreide- niet geheel verzekerde- zorg.  Zo zal bij de eerst vroege echo rond zeven weken je kindje een centimeter groot zijn en kun je het hartje zien kloppen. Bij de termijnecho rond tien weken zal je kindje al drie centimeter groot zijn en worden armpjes en beentjes zichtbaar. Je kunt zelf, samen met je partner, beslissen welke onderzoeken betreft prenataal onderzoek er plaatsvinden. Hieronder vallen de combinatie test en de NIPT. Uitleg vind je onder het kopje prenataal onderzoek.Ook tijdens de bevalling hebben wij een brede blik. We begeleiden je graag thuis, eventueel tijdens een bad bevalling, maar begeleiden met net zoveel liefde een bevalling in het ziekenhuis. Ook als je een (primaire) wens tot pijnstilling hebt tijdens de bevalling gaan wij dit voor je regelen.

Bij ons staan jou/jullie zorg centraal. Op deze site kan je zien wanneer de afspraken zijn met de verloskundige, wat er wordt besproken, welke echo je krijgt en of er nog eventueel aanvullend onderzoek nodig is. 

Daarnaast vinden we een gezonde leefstijl belangrijk tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed.

Tevens, bespreken jij en eventueel je partner, hoe jullie de zwangerschap ervaren, waar je/ jullie tegen aan lopen en wordt er besproken hoe je met eventuele lastige situaties om kunt gaan.

Tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna maakt je lichaam veel veranderingen door. Hierdoor zijn er ook vaak veranderingen in je intieme relatie. Deskundig advies en voorlichting zal ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit. Wij weten als geen ander dat niet voor iedereen een zwangerschap altijd een roze wolk is, hoe welkom de baby ook is. Zo ervaar je vast een van de bekende zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, het vasthouden van vocht of vage buik of/en rugklachten.